CÎROC Vodka (0.7L)

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

Termékleírás
A vodkáthagyományosan olyan cukrot és keményítőt tartalmazó növényekből párolják le, mint a rozs, búza, kukorica és a burgonya. A Ciroc viszont az első olyan vodka, amelyet teljes mértékben szőlőpárlatból készítenek.   Neve két francia szó összetételéből adódott:a „cime jelentése hegycsúcs, a „roche pedig sziklát jelent. Mindkét szóutalás arra a szőlőtermővidékre, ahonnan a lepárolt gyümölcs származik. AMauzac Blanc szőlőfajta ugyanis Gaillac régió egyik, sziklás hegyre épülttelepülésének (Cordes-sur-Ciel) környékéről származik. A gabonától eltérően aszőlőt nem kell felmelegíteni, forró vízzel felönteni ahhoz, hogy a cukorkioldódjon belőle, így a Ciroc készítése során hideg áztatást, hideg erjesztés, és hideg tárolást alkalmaznak. Az eddig csak a legjobb borkészítők általhasznált egyedi eljárás lehetővé teszi, hogy még frissebb, és gyümölcsösebbvodkát nyerjünk. A két hetes fermentációs idő után az erjesztett szőlőspeciális lepárlási folyamaton esik keresztül. A vodka lelkét adó Mauzac Blancszőlőt négyszer párolják le, majd összekeverik a Cognac régióból származó UgniBlanc szőlőből származó, szintén négyszer desztillált párlattal. A végső, ötödiklepárlásra pedig Cognac egyik családi kézben lévő lepárlójában kerül sor, aholegy tradicionális Armagnac rézüstön főzik le az összeöntött párlatokat. Ez adjameg a Ciroc vodka végső, egyedülálló karakterét, így válik ebből az italból egyigazi ultra-prémium vodka. Így is ismerheti: Vodka 0 7 L, Vodka07L, Vodka (0.7 L)
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^